کد خبر 387374
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد دبیر علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی گفت: در این دوره از جایزه ۸ اثر برگزیده و ۲۵ عنوان کتاب شایسته تقدیر معرفی می‌شوند.

 به گزارش مشرق، صبح امروز نشست خبری سی و دومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی با حضور حجت الاسلام مهدوی‌راد دبیر علمی جایزه کتاب سال و «محسن جوادی» دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال همچنین مجید غلامی جلیسه مدیر عامل خانه کتاب برگزار شد.

* مهدوی راد: معرفی 8 اثر برگزیده و 25 عنوان کتاب شایسته تقدیر در این دوره از کتاب سال

وی در این نشست ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر اظهار داشت: میراث مکتوب کتاب برآیند قلم نمایش حد و حدود فرهنگی بودن فرهیختگی و چگونگی فضای فرهنگی ملتهاست.

حجت‌الاسلام مهدوی راد برگزاری جایزه بزرگی چون کتاب سال را در این دوره اینگونه توصیف کرد و افزود: چرخه داوری به شکل کلی دگرگونی نداشته است. کتاب‌های منتشره سال 92 در مرحله پس از تفکیک بررسی اولیه شد و بر طبق معیارهای آیین‌نامه بخش مهمی از کتاب‌ها وارد چرخه داوری مرحله دوم و به 4 داور متخصص داده شد.

مهدوی‌راد ادامه داد: 23هزار و 721 کتاب چاپ اول مورد بررسی قرار گرفت که از این میان (کل حوزه تمدن اسلامی) کتاب سال از کلیات تا کودک را در بر می‌گیرد.

وی ادامه داد:  از این تعداد 8 اثر برگزیده و 25 عنوان کتاب شایسته تقدیر هستند.

* جوادی: دوره بیست و دوم جایزه جهانی و تنوع آثار به زبان‌های مختلف

«محسن جوادی» دبیر علمی جایزه جهانی کتاب سال نیز گفت: نشر در سال‌های دور وجه بین المللی و فراملیتی داشته، جایزه جهانی هم برای احیای این نگاه تاسیس شده که نگاهی فراتر از حوزه ملی به تالیفات برتر داشته باشد.

وی با بیان اینکه از نیمه سال وارد پروسه دوره بیست و دوم شدم به محدودیت‌های بودجه برای تهیه کتاب‌ها اشاره کرد و گفت: 1700 عنوان کتاب در مرحله اول تهیه و کار هیات علمی آغاز شد. در ادامه 190 کتاب پس از بررسی وارد چرخه داوری شد.

جوادی ادامه داد: تنوع آثار به لحاظ زبانی بسیار بود و کتاب‌ها تنها انگلیسی نبود حتی در برخی زبان ها داور پیدا نمی کردیم که اثر را بررسی کنند. ما در نهایت به ده عنوان رسیدیم از این میان 6 اثر در حوزه مطالعات اسلام و 4 اثر در حوزه مطالعات ایران و یک نفر پژوهشگر برتر تقدیر می‌شوند.

دبیر بیست و دومین دوره جایزه جهانی کتاب سال افزود: اگرچه وجه مالی جایزه چندان بالا نیست ولی خوشبختانه اعتبار خود را در کشورهای مختلف یافته است.

جوادی پیرامون شناسایی و انتخاب کتاب‌ها عنوان داشت: ما ابتدا کتاب ها را غربال و بعد آنها را تهیه کردیم البته به برندگان و همچنین داوران سال های قبل این جایزه و نیز اساتید خارجی نامه زدیم که کتاب های مطرح در حوزه های مورد توجه جایزه جهانی کتاب سال را به ما معرفی کنند.

* پرسش و پاسخ خبرنگاران؛ تجلیل از یک پژوهشگر برتر غیر ایرانی/ حذف شدن بخش ادبیات از جایزه کتاب سال تایید نشد

جوادی دبیر جایزه جهانی در پاسخ به سئوالی پرامون پژوهشگر تقدیری در بخش جهانی جایزه گفت: این فرد اکنون در ایران است و ایرانی نیست. جایزه جهانی کتاب سال، نشانی است که صرفا با حضور برگزیده آن اهدا خواهد شد.

وی در توضیح بیشتر گفت: پژوهشگری که انتخاب شده، ایرانی نیست ولی در حال حاضر در ایران حضور دارد و فردا هم نشان ویژه را از رئیس جمهور دریافت خواهد کرد. البته یکی از برگزیدگان به دلیل زمین‌خوردن در ساختمان کتابخانه دانشگاه با حادثه مواجه شده و از حضور در مراسم این جایزه عذرخواهی کرد.

حجت‌الاسلام مهدوی راد هم در پاسخ به سئوالی درباره تغییر برگه های داوری بیان کرد: آیین نامه های داخلی را تغییر دادیم. البته برگه های ارزشیابی هم تغییر کرد ولی بررسی ها برای نهایی شدن ادامه دارد.

مهدوی‌راد در پاسخ به سوالی در مورد معیار هیات علمی برای ارزیابی کتاب ها هم گفت: هر کتابی که به معنای دقیق کلمه، تالیف، ترجمه و تحقیق بوده است و از شرایط مندرج در آئین نامه جایزه کتاب سال را داشته است، مورد داوری قرار گرفت.

وی در مورد بخش ادبیات این جایزه با توجه به برگزاری جوایز موازی گفت: من حذف شدن بخش ادبیات را از جایزه کتاب سال، به صورت کلی تایید نمی کنم، اما برنامه هایی در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای بازنگری در جوایز وجود دارد. تجمیع یا هم پوشانی را بررسی و آئین نامه را تدوین می کنیم.

جلیسه مدیرعامل خانه کتاب هم درباره احتمال حذف بخش شعر از جایزه کتاب سال با توجه به برگزاری جشنواره شعر فجر که تنها بر کتاب های منتشر شده حوزه شعر بررسی می شود، توضیح داد: این مساله البته ربطی به جشنواره شعر فجر ندارد ولی برای سال آینده یک بازنگری در موضوعاتی که باید در جایزه کتاب سال باشد، صورت می‌گیرد.

به گفته این مدیر عامل خانه کتاب، با توجه به جوایز موازی که وجود دارد بنا داریم تصمیمات درست اتخاذ شود.

جلیسه خاطر نشان کرد: تا سال گذشته هم روال این بوده که آثاری که در جایزه جلال آل احمد و پروین اعتصامی برگزیده یا شایسته تقدیر می شدند، در جایزه کتاب سال فقط لوح تقدیر را دریافت می کردند. اما بزودی یک بازنگری در نحوه برگزاری جوایز حوزه کتاب صورت گیرد.

جلیسه با بیان اینکه جایزه کتاب سال یک جایزه ملی است که فقط مجری آن معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و موسسه خانه کتاب است ادامه داد: همه موسسات و پژوهشگاه ها می توانند در کیفیت بخشی به این جایزه نقش به سزا داشته باشند همانطور که در فرآیند داوری از اساتید سراسر کشور استفاده شد.

بر اساس این گزارش آئین اختتامیه این دوره از کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه جهانی صبح فردا و از ساعت 8 در سالن اجلاس سران با حضور حجت‌الاسلام روحانی رئیس جمهور برگزار می‌شود. در این مراسم برگزیدگان کتاب سال 30سکه بهار آزادی به همراه تندیس هدیه می گیرند و آثار تقدیری همزمان با هفته کتاب 10 سکه همراه لوح دریافت خواهند کرد ضمن اینکه به برگزیدگان بخش جایزه جهانی 10 هزار دلار اهدا خواهد شد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس